Oklah tak nak buang masa.....di kesempatan cuti ini Asilah and the geng (my sis and my bro) memasak benda yang mak tak pernah masak.
Bahan A ( Untuk inti dalam lagsana potatoes ) :
2 labu Bawang besar
4 biji Bawang putih
2 biji Lada merah
1/2 inci Halia
2 sudu teh Lada boh
500 g Ayam kisar
1 mangkuk Sayur campur ( ikut suka korang lah nak letak berapa banyak )
2 sudu teh Serbuk kari
*Inti dia korang boleh ikut citarasa sendiri sebenarnya ye...
Bahan B ( Untuk topping atas inti tadi ) :
2@3 biji Kentang ( ikut kesesuaian bekas yang diguna )
1 bungkus Keju Mozarella
1-2 sudu teh Minyak Zaitun ( untuk dilumur pada kentang yang sudah dihiris nipis )
Secubit Garam ( dilumur juga bersama minyak zaitun pada kentang tadi )
Cara-caranya :
1. Buat intinya dulu lah kan.......tumiskan bawang merah dan lada merah yang telah dihiris. kemudian tumis lada boh diikuti dengan bawang putih dan bawang merah yang telah dikisar. Dah baik bau masuk pula ayam kisar serta sayur campur kedalam tumisan itu tadi.
hmm...pakai loyang biasa je sebab 1st time nak buat takut tak jadi...hehe
SELAMAT MENCUBA !!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment